De Canarische Eilanden zijn dichterbij dan u denkt

Voor de westkust van Marokko ligt een eilandengroep die we de Canarische Eilanden noemen. Deze Spaanse archipel is niet vernoemd naar de vogel (de vogel is juist vernoemd naar de eilandengroep), maar heeft haar naam te danken aan de oude Romeinen, die de eilandengroep tot ‘Insulas Canarias’ (letterlijk vertaald: eilanden van de honden) doopten. Vandaag de dag is de eilandengroep zeer populair onder Europese toeristen om haar heerlijke klimaat, prachtige stranden en omdat het relatief dichtbij ligt.

U kunt, wanneer u met uw Vliegtickets Canarische Eilanden richting de Spaanse eilanden trekt, uit verschillende eilanden kiezen, zoals Fuerteventura, Lanzarote of ga naar Tenerife op vakantie, maar u kunt ook voor Gran Canaria kiezen, dat het populairst is onder Nederlandse toeristen. Dat komt onder andere doordat Gran Canaria een hoop te bieden heeft. Zo is de hoofdstad Las Palmas zeer de moeite waard, is een bezoekje aan het ruige binnenland zeker aan te raden en moet u natuurlijk aan de weelderige stranden van Maspalomas en Playa del Ingles hebben gelegen. Hoewel de twee badplaatsen aan elkaar grenzen is het verschil tussen beide aanzienlijk.

Een vakantie in Maspalomas zal de bezoeker voor rust brengen. Hier vindt u geen hippe discotheken, die luidruchtige bezoekers aantrekken. Desalniettemin zult u hier wel een gezellig verblijf hebben, want er zijn wel veel leuke, authentieke en rustieke uitgaansgelegenheden te vinden, zoals bars, tavernes en restaurants. U kunt hier lekker op de boulevard flaneren, door de kleine straatjes struinen en ontspannen op het prachtige strand.

Voor een klein bedrag kunt u met de taxi naar het naastgelegen Playa del Ingles. Hier vindt u het modernere gedeelte van de toeristische trekpleister. De feestgangers op Gran Canaria zullen hun weg al gouw vinden naar deze badplaats, want hier vindt u diverse uitgaansgelegenheden, waaronder openlucht discotheken. Ook zijn er behoorlijk wat activiteiten in en rondom de stad te doen, dus verveling is hier uitgesloten. Vergelijk alle accommodaties in Playa del Ingles op Gran Canaria zodat u veilig, vertrouwd en tegen de scherpste prijzen uw welverdiende vakantie kunt vieren.

Geniet van de witte, weelderige stranden, het uitgebreide aanbod aan accommodaties, het heerlijke klimaat, de hemelsblauwe zee, de verschillende uitgaansgelegenheden en het unieke Vulkanische binnenland van Gran Canaria in Maspalomas of Playa del Ingles. Mocht u ook de andere eilanden van de Spaanse archipel willen bezoeken (iets dat zeker valt aan te raden), dan kunt u deze vanuit hier makkelijk per boot bereiken. Voor vakantiegangers die een unieke, leuke en zeer gevarieerde vakantie zoeken, onder subtropische omstandigheden en tegen scherpe prijzen, maar niet naar de andere kant van de wereld wil vliegen, zijn de Canarische Eilanden dé bestemming om te overwegen.

About the Author

Leave a Reply

*