Ontdek de Italiaanse meren

In het noorden van Italië zijn – rondom en middenin de Alpen – diverse aantrekkelijke meren te vinden waar uitstekend vakantie kan worden gevierd. Een vakantie aan een van de Italiaanse meren staat garant voor adembenemende vergezichten, veel zon (nou ja, normaal gesproken) en veel bezienswaardigheden. We noemen enkele belangrijke meren. Veel plezier met het boeken van uw vakantie in Italië aankomend jaar!

Het Gardameer

We beginnen maar met het grootste en meeste bekende meer: het Gardameer. Het meer heeft maar liefst een oppervlakte van 370 vierkante kilometer. Het Gardameer is gelegen in de regio’s Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. Het meer heeft de bijnaam Benaco. Het Gardameer staat ook wel bekend als een meer waar gemakkelijk met het gezin vakantie kan worden gevierd. Her en der langs het meer bevinden zich campings en bungalows die te huren zijn.

Het Comomeer

Het Comomeer is iets kleiner dan het Gardameer, maar heeft nog wel een flinke oppervlakte. Bij dit meer moeten mensen ook vaak denken aan acteur George Clooney. Hij heeft een vakantiehuis aan het Comomeer en het meer is regelmatig decor in reclamespotjes waarin Clooney een hoofdrol speelt. Door velen wordt dit meer ook wel het mooiste meer van Italië genoemd. Een bekende plaats rondom is Como, gelijknamig aan het meer. Het meer is vernoemd naar deze stad. Naast Como zijn er diverse andere mooie plaatsen, waaronder Bellagio, Varenna, Menaggio, Gravedona en Lecco. Het Comomeer is op het Gardameer na het grootste Italiaanse Alpenmeer en heeft een glaciale oorsprong. Het meer heeft een maximale lengte van liefst 46 km en een maximale breedte van 4,3 km. 

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd, van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Het Zwitserse deel ligt in het kanton Ticino. De westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio Piëmont, de oostelijke oever in Lombardije.
Het meer is 212 km² groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. De oppervlakte van het meer ligt op 193 m boven zeeniveau. Het meer is maximaal 372 m diep, 179 m beneden zeeniveau. Zowel in Italië als Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied.

About the Author

Leave a Reply

*